NOVICA


V SAŠA inkubatorju beležimo zelo »rodno« leto

 

Podjetniški center Standard je že davno presegel pojmovanje objekta, ki nudi ugodne poslovne prostore. Skozi vrhunske podjetniške programe, odmevne dogodke, predvsem pa skozi uspešne zgodbe posameznikov, je dobil dušo.Tukaj se rojevajo nove podjetniške ideje osnovnošolcev in dijakov, ki skozi podjetniške krožke dobivajo znanja in veščine, ki so potrebne za uspeh ne samo v podjetništvu, ampak v življenju samem. Leto 2017 je mladim postreglo z dvema Start:up vikendoma, na katerih je sodelovalo 150 dijakov, nastalo pa je 36 dijaških ekip.Prostor je skozi leto dihal v ritmu kreativne energije izobraževanj, delavnic in predavanj, katerih se je udeležilo več kot 3000 ljudi. Programa Podjetniški trampolin in Balkan Start:up sta dala nov zagon in priložnosti start:up ekipam  iz SAŠA regije in tujine.Razvoju idej in prestopu v inovativno podjetništvo je bilo posvečenih več kot 800 ur osebnega svetovanja ekipe SAŠA inkubatorja in zunanjih mentorjev.
Priložnosti, ki so jih mladi prepoznali v programu SAŠA inkubatorja, so botrovale rojstvu 12-ih novih podjetij in odprtju 23-ih novih delovnih mest.Karla Sitar – direktorica SAŠA inkubatorja:  

»V inkubatorju si bomo leto 2017 zapomnili po izjemni energiji mladih, po intenzivnem programu in tempu, ki smo ga držali čez celo leto, po EU projektih in seveda po uspehih  naših podjetij. Nastala nova delovna mesta in nova podjetja. Odpiramo priložnosti v Silicijevi dolini in pri investitorjih. Povezujemo. Motiviramo. Pomagamo. Gremo novim zmagam na proti!« 

 

Meta Tratnik – inkubirano podjetje Tiesy:

»Leto 2017 je bilo kot vožnja na vlakcu smrti. Vzponi in padci, neverjeten tempo in polna doza adrenalina. K sreči nas v inkubatorju vsake toliko malo ustavijo, da zadihamo, hkrati pa nas motivirajo naprej, da se ne ustavimo. Šele na koncu leta, ko pogledaš nazaj,vidiš kaj vse si prevozil in da se je prekleto dobro izteklo. Hvala SAŠA inkubator!«

 
Operacijo delno financira Evropska unija Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.
  

 
Avtor: Ana Anžej, 18.12.2017
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v SAŠA podjetniško sredino in dogajanje?
Hitro, prijavi se na Start:up Velenje e-mail listo!